یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴

«سخنگوی وزارت امور خارجه» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«سینما» همواره به عنوان اثر هنری و ابزاری برای نشان دادن نحوه زیست، تفکر و میراث یک «ملت» عمل کرده است/ از مجرای «فرهنگ» می‌توان چهره واقعی «ایران» را به دنیا نشان داد

آخرین روز جشنواره بین المللی جهانی فیلم فجر 10 آذر 1404؛ «اسماعیل بقایی»

سینماپرس: «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقتضائات ضروری آثار سینمایی که به عنوان نماینده هویت ایرانی در رویدادهای بین المللی حضور خواهند یافت؛ گفت: سینما همواره به عنوان اثر هنری و ابزاری برای نشان دادن نحوه زیست، تفکر و میراث یک ملت عمل کرده است. در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر، فیلم‌های ایرانی که در جهان مطرح شده‌اند، محور اصلی‌شان ترویج انسان‌دوستی، محبت و صلح بوده است. این پیام و مضمون توانسته مخاطبان را در اقصا نقاط جهان جذب کند.

«اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه، در گفت‌وگو با خبرنگار سینماپرس با تأکید بر جایگاه ویژه دیپلماسی فرهنگی در دستور کار این وزارتخانه، اظهار داشت: قطعاً این موضوع در همه برهه‌های زمانی اهمیت ویژه‌ای داشته است. فرهنگ یکی از دارایی‌های اصیل ایران است و ایران، به عنوان کشوری با تمدنی تاریخی، باید از تمام ظرفیت‌های خود بهره ببرد تا از منظر فرهنگ، هنر، تاریخ و میراث تمدنی، بتواند با جهان تعامل کند و داشته‌های فرهنگی خود را به خوبی معرفی کند. به این ترتیب، از مجرای فرهنگ می‌توان چهره واقعی ایران را به دنیا نشان داد.

وی افزود: در این زمینه، جشنواره فیلم فجر یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور محسوب می‌شود. امسال چهل و سومین دوره آن برگزار شد و اهمیت این رویداد هم در ابعاد فرهنگی و هم دیپلماسی فرهنگی بسیار بالاست. وزارت امور خارجه نیز در این زمینه مصمم است و سعی می‌کند با حمایت از چنین رویدادهایی، اتصالات فرهنگی ایران با جهان را تقویت کند.

بقایی با بیان این مطلب که حوزه سخنگویی وزارت خارجه مسئول پوشش موضوع دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی عمومی کشور است؛ تصریح نمود: یکی از وظایف ما تسهیل مراودات و ارتباطات فرهنگی، از جمله در حوزه سینما و هنر، است. متولی اصلی این حوزه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی به‌عنوان معاونتی تخصصی است و ما هرگونه همکاری ممکن را در کنار آن‌ها انجام می‌دهیم.

او ادامه داد: سینمای ایران، مخاطب خاص خود را دارد و در مناطق فرهنگی مانند آسیای مرکزی، قفقاز، شبه‌قاره و فراتر از آن، حضور مؤثری دارد. سینمای ایرانی، به ویژه آن بخش که مبتنی بر ترویج انسان‌دوستی است، توانسته خود را به خوبی در جهان معرفی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اقتضائات ضروری آثار سینمایی که به عنوان نماینده هویت ایرانی در رویدادهای بین المللی حضور خواهند یافت؛ بیان کرد: سینما همواره به عنوان اثر هنری و ابزاری برای نشان دادن نحوه زیست، تفکر و میراث یک ملت عمل کرده است. در ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر، فیلم‌های ایرانی که در جهان مطرح شده‌اند، محور اصلی‌شان ترویج انسان‌دوستی، محبت و صلح بوده است. این پیام و مضمون توانسته مخاطبان را در اقصا نقاط جهان جذب کند.

«اسماعیل بقایی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: با اینکه تخصص من فیلم‌سازی نیست، اما به نظر می‌رسد دنیا اکنون بیش از هر زمان دیگری به این نگاه، یعنی رواداری، صلح‌دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز بین انسان‌ها، بدون تبعیض، نیاز دارد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.